Smarrig glasnudelsallad med räkor

Glasnudelsallad med räkor
4 portioner
1kg räkor med skal
100g glasnudlar
250g sparris
150g sockerärtor
2st lime
1msk honung
1 1/2msk riven ingefära
4msk japansk soja
1tsk sesamolja
11/2msk rapsolja
4st salladslök
1st urkärnad och skivad röd chilifrukt
En knippe rädisor, skivad
1/2 gurka, tärnad
1 kruka koriander
1 dl jordnötter
1. Skala räkorna.
2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
3. Blanchera sparris i kokande saltat vatten cirka 3 minuter, tillsätt sugarsnaps när det återstår 1 minut av koktiden. Dela eventuellt sparrisen på hälften och halvera sugarsnapsen.
4. Vispa ihop 1/2 pressad lime, honung, ingefära, soja, sesamolja och rapsolja till en dressing.
5. Vänd ihop grönsaker, nudlar, räkor och koriander till en sallad.
Toppa med hackade jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor.