Gluten och laktosfri budapestrulle

Min svärmor äter gluten och laktosfritt och det har fått mig att baka sådant som även hon kan äta.
Budapestrullen är ett perfekt alternativ istället för vanlig tårta. Nötmarängen är glutenfri och grädden inuti laktosfri.
För att vara första gången som jag gör denna underbara bakelse så tycker jag själv att den blev fin och så himla god.
8-10 bitar
Nötmaräng botten:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
150g hasselnötskärnor
0,75 dl potatismjöl
Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål. Vispa till ett fast skum. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att marängsmeten rör sig.
Tillsätt sedan lite socker i taget och vispa tills allt socker är ivispat.
Mixa hasselnötskärnorna fint i en matberedare.
Vänd i de mixade hasselnötterna och potatismjöl i marängsmeten försiktigt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut marängsmeten jämt över bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 20 minuter, tills nötmarängen fått lite färg.
Låt svalna 1-2 minuter, stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort det bakplåtspapper som den gräddats på. Låt svalna under bakduk.
Fyllning:
4 dl laktosfri grädde (hårt vispad)
2 burkar avrunna mandarinklyftor (350g)
Bred ut grädden på nötmarängen när den svalnat och fördela ut mandarinklyftorna. Rulla försiktigt ihop budapestrullen på långsidan
Dekoration:
25 g mörk choklad
Smält chokladen i micron, ta en gaffel och skvätt choklad över budapestrullen.
Ställ i kylskåp minst 15 min för att chokladen ska stelna.
Färdig att servera.